Къде се актуализира b в ubuntu?

Съдържание:

Къде се актуализира b в ubuntu?
Къде се актуализира b в ubuntu?
Anonim

настройка по подразбиране, updatedb, тя е била в /etc/cron. daily и името му е slocate. cron ако искате да стартирате updatedb при стартиране, можете да добавите реда updatebd към файла /etc/rc.

Къде се намира Updatedb?

Можете да прочетете man страницата за locate, която казва, че местоположението по подразбиране е /var/cache/locate/locatedb. Моят го няма. Можете да използвате функцията locate, за да търсите файлове с име "updatedb" или "locatedb".

Какво е Updatedb в Ubuntu?

updatedb създава или актуализира база данни, използвана от locate(1). Ако базата данни вече съществува, нейните данни се използват повторно, за да се избегне повторно четене на директории, които не са се променили. updatedb обикновено се изпълнява ежедневно от cron(8), за да актуализира базата данни по подразбиране.

Как да използвам Updatedb Linux?

Сега, за да стартирате updatedb като обикновен потребител, използвайте флага -l със стойност 0, за да изключите всичко, до което вашият потребител няма достъп. След това посочете локален изход във вашата домашна директория с флага -o. За да търсите в тази специфична за потребителя база данни, вместо в системната, използвайте флага -d, за да посочите потребителската.

Какво е Updatedb команда?

updatedb създава и актуализира базата данни с имена на файлове, използвани от locate. updatedb генерира списък с файлове, подобни на изхода на find и след това използва помощни програми за оптимизиране на базата данни за производителност. updatedb често се изпълнява периодично като cron задание и се конфигурира спроменливи на средата или опции за команди.

Препоръчано: