Кои php функции декодират json структура?

Съдържание:

Кои php функции декодират json структура?
Кои php функции декодират json структура?
Anonim

Разборът на JSON с PHP JSON структурите от данни са много подобни на PHP масивите. PHP има вградени функции за кодиране и декодиране на JSON данни. Тези функции са съответно json_encode и json_decode. И двете функции работят само с UTF-8 кодирани низови данни.

Как да манипулирате JSON в PHP?

php $json='[{ "field1":"data1-1", "field2":"data1-2" }, { "field1":"data2-1", "field2":"data2 -2" }]'; if($encoded=json_decode($json, true)) { echo 'encoded'; // цикъл през json стойностите foreach($кодиран като $key=>$value) { echo'

object index: '.

Как да кодирате JSON в PHP?

json_encode. PHP функцията json_encode се използва за преобразуване на PHP масив/обекти в JSON стойност. тази функция връща JSON представяне на низ, ако функцията е успешна или FALSE при неуспех. JSON всички низови данни трябва да са UTF-8 кодирани, който се кодира.

Може ли PHP да чете JSON?

Много езици като PHP вече прилагат функции за четене и създаване на JSON данни. Този урок ще ви научи как да четете JSON файл и да го конвертирате в масив в PHP. Научете как да анализирате JSON с помощта на функциите json_decode и json_encode.

Как PHP обработва JSON?

За да получим JSON низ, можем да използваме “php://input” заедно с функцията file_get_contents, която ни помага да получаваме JSON данни катофайл и го чете в низ. По-късно можем да използваме функцията json_decode, за да декодираме JSON низа. $json='["отрепки", "за", "отрепки"]'; $data=json_decode($json);

Препоръчано:

Интересни статии
Влияе ли огънят на дишането?
Прочетете още

Влияе ли огънят на дишането?

Фините частици могат да пътуват дълбоко в дихателните пътища, достигайки до белите дробове. Вдишването на фини частици може да причини различни здравни ефекти, включително дразнене на дихателните пътища и задух, и може да влоши медицински състояния като астма и сърдечни заболявания.

Истински ли бяха акбар и бирбал?
Прочетете още

Истински ли бяха акбар и бирбал?

Birbal (IPA: [biːrbəl]; роден Махеш Дас; 1528 – 16 февруари 1586), или Раджа Бирбал, е индуистки съветник и главен командир (Mukhya Senapati) на армия в двора на моголския император Акбар. Той беше единственият индус, който прие Дин-и Илахи, религията, основана от Акбар.

Талоид ли е?
Прочетете още

Талоид ли е?

Организъм или структура, наподобяваща талус се нарича талоид, талодал, талиформ, талин или талоза. … Терминът талус също често се използва за обозначаване на вегетативното тяло на лишеите. В морските водорасли талусът понякога се нарича още „реса“.